Acte de presentació del Manifest a Castelló

Castelló, 29 de març de 2023

El passat 29 de març es va presentar el manifest VOLEM TERCER BOTÀNIC a la seu de CCOO de Castelló. L’acte va ser conduït per signants del manifest qui van voler dur endavant el compromís de divulgar el seu contingut, presentar davant de la representació política els aspectes que iniciats amb el seu govern, havien de tenir continuïtat i completar-se, així com encoratjar a la població en general per participar i incidir en les polítiques d’esquerra.

A l’acte varen acudir unes 60 persones entre les quals es trobaven representació dels partits polítics del botànic, així com persones pertanyents al món de la cultura, moviments socials i població en general. Els parlaments van girar entorn d’alguns temes cabdals de l’actualitat, contrastant les polítiques d’abans del botànic i les que es desenvoluparen durant els dos anys del seu govern front als 20 anys de govern de la dreta. No obstan això en els diferents àmbits quedaren assenyalats les qüestions que encara estaven per resoldre’s i la via per on havien d’estar encaminades.

Referent a la salut, cal apostar per una sanitat pública amb una reorganització de l’atenció primària orientada a la cronicitat, visibilitzar les desigualtats en salut entre homes i dones, formar al personal sociosanitari en prevenció de violència domèstica, implantar els Consells de Salut de zona amb la participació d’associacions de malalts, de dones, veïnat…

Quant al valencià, al País Valencià es parlen al voltant de 300 llengües, però cal apostar per què el valencià siga la llengua de referència.

Les persones migrants són les grans oblidades, cal afavorir les polítiques d’integració social i garantir els drets de les persones migrants, sovint entrebancats pel racisme i lleis restrictives. Per la defensa del territori i el seu patrimoni natural caldrà una forta aposta de millora. L’educació haurà de comptar amb els moviments de renovació pedagògica, una escola coeducativa i arrelada al nostre entorn.

Des del feminisme s’exigeix la lluita continuada contra el masclisme, que va trobar una ferramenta amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, però cal afrontar els nous reptes que desfragmenten el moviment i la lluita, per assolir els objectius comuns, per què el masclisme continua assassinant i violentant les dones. Cal per això una mirada transversal per aconseguir que les dones, arriben a la mateixa consideració social, laboral i familiar que els homes.

 

La jornada va finalitzar amb un crit d’encoratjament per signar el manifest, explicar-ho a altra gent i fer d’altaveu a favor de la participació per què ‘la política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres. Nosaltres, els moviments socials i culturals, la participació ciutadana … som la quarta pota del govern del botànic. Exigim que es completen els canvis, que se superen les errades i es continue avançant. Demanem als partits polítics que estiguen a l’altura del seu poble i treballen per un tercer botànic’.

 

Galeria de fotos

Comparteix

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email